Σχετικά με το σταθμό

Ο σταθμός τροφοδοτείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό Davis Vantage Vue. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 20 δευτερόλεπτα και η σελίδα ενημερώνεται κάθε 1 λεπτό. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό WeatherLink. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βροχόμετρο και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας τοποθετημένα σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια.

Σχετικά με την Περιοχή

O σταθμός ειναι τοποθετημένος σε γωνία βεράντας στο νότιο τμήμα της σε 5μ ιστό και στα 9 περίπου μέτρα απο το έδαφος, έτσι ώστε να βγαίνει ο σταθμός πάνω απο το σπίτι και σε ανοιχτό χώρο για να μην παρεμβάλεται κανένα κτίριο γύρω του.

Η Αγιά βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού, σε λοφώδη-ημιορεινή περιοχή στους νοτιοανατολικούς πρόποδες της Όσσας, προς ανατολάς βλέπει στο τέλος του Θερμαϊκού Κόλπου και στο Αιγαίο Πέλαγος. Είναι κτισμένη στο «άνοιγμα» που δημιουργείται από την Όσσα και το Μαυροβούνι, που έχει ταυτιστεί με το αρχαίο Δώτιον Πεδίον. Είναι οδικός κόμβος πάνω στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τη Λάρισα με τα παραθαλάσσια χωριά του νομού. Είναι χαρακτηρισμένη ως ημιαστικός πεδινός οικισμός, με έκταση 27,150 χμ², σε μέσο σταθμικό υψόμετρο 200 και απέχει από τη Λάρισα περίπου 35 χλμ.

Σχετικά με τoν Eπιβλέπων

Ονομάζεται Πάνος Αρχοντής. Γεννημένος το 1992 στην Λάρισα, πτυχιούχος μουσικός, ερασιτέχνης μετεωρολόγος - προγνώστης. Παρατηρεί τον καιρό εδώ και 18 χρόνια και γράφει προγνώσεις τα τελευταία 8 χρόνια στο blog του για την Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Έχει εκφωνήσει δελτία καιρού απο το 2012 σε πολλά μεγάλα ραδιόφωνα της Θεσσαλίας, εκφωνει μεχρι και σημερα, και εχει συνεργαστει με τοπικους τηλεοπτικους σταθμους της θεσσαλιας.

Εργάζεται επαγγελματικά στο αρτοποιείο της οικογένειάς του στην Αγιά Λάρισας.

Email: panosmeteo@gmail.com

Blog: www.meteo-thessalia.gr

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Ατή η σελίδα συμμορφώνεται με το XHTML 1.0. Επαληθεύστε τα XHTML και CSS αυτής της σελίδας.